ADIYAMAN / KAHTA - Zini-Abdullah ASLAN Anaokulu

May

Öğrencilerimiz pet şişelere sebze fidanı dikimini öğrendiler. Okul rehberlik öğretmenimiz İsmail KARATAŞ, öğrencilere nasıl sebze dikimi yapabileceklerini ve evlerinde sınırlı şartlarda bile doğal sebze yetiştirebileceklerini anlatarak öğrencilerin hepsinin sebze fidanı dikmesine yardım etti. Bu etkinlikle pet şişelerden yararlanılarak geri dönüşüme katkı sağlanabileceği ve evde doğal sebze yetiştirilebileceği öğrencilere anlatıldı.

Mrt

KÜTÜPHANE HAFTASI DOLAYISIYLA KAHTA KÜLTÜR MERKEZİNDE BULUNAN KÜTÜPHANEYE ÖĞRENCİLERİMİZLE BİR ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİK

Mrt

Zini Abdullah Aslan Anaokulu Miniklerinden “Ramazan Kolisi” Kampanyası!

Ramazan Ayı kapsamında öğrencilerine “yardımlaşma, paylaşma, dayanışma” gibi manevi değerleri kazandırmayı amaçlayan etkinlikleri hayata geçiren İnönü Anaokulu; öğrenci ve personel kadrosuyla hazırlamış oldukları erzak kolileriyle ihtiyaç sahibi ailelere destek oldu.

Henüz hafta başında duyurulmasına rağmen çok kısa bir zamanda tamamlanan kampanyada çocuklar tüm erzak kolilerini elleriyle özenlehazırladılar. Hazırladıkları kolileri, okullarının amblemi ve yaptıkları çeşitli resimlerle süsleyen çocukların etkinlik süresince duydukları heyecan ve mutluluk görülmeye değerdi.

Kampanya hakkında konuşan okul müdürü Murat ARDIÇ; “İlçemizde yıllardır okul öncesi eğitim alanında başarılı çalışmalar ortaya koyan okulumuz, da Ramazan ayında gerçekleştirmiş olduğu bu anlamlı etkinlikle çocuklarımızda “ sosyal duygusal ve manevi” anlamda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır.” dedi. Kampanyaya katılan öğrenci velilerine, okul personeline teşekkür eden okul müdür yardımcısı Murat ARDIÇise; “Kişilik gelişimini bu yaşlarda tamamlayacak olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek için eğitim öğretim faaliyetlerimize devam edeceğiz. Gelecek nesillerin bugünkünden çok daha vicdanlı, çok daha yardımsever olarak yetişmesi bizlerin bu yöndeki ortak çabasıyla mümkün.” şeklinde konuştu.

Mrt

OKULUMUZ KAHTA HAYLAZ EĞLENCE MERKEZİNDE KEYİFLİ VAKİT GEÇİREREK YEMEK SONRASI OKULA DÖNDÜ

Mrt

ZİNİ ABDULLAH ASLAN ANAOKULUNUN ORGANİZE ETTİĞİ ŞEKER PRENSES ORMANLAR DİYARINDA İSİMLİ TİYATRO GÖSTERİSİNE ZİNİ ABDULLAH ASLAN ANAOKULU, FATMA MEHMET ALTINTAŞ ANAOKULU, ŞEHİT CENNET YİĞİT ANAOKULU, HÜRRİYET İLKOKULU ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ KATILDI. AYRICA  TİYATRO GÖSTERİSİNE ZİNİ ABDULLAH ASLAN ANAOKULU KARDEŞ OKULU KOZAĞAÇ İLOKULU ÖĞRENCİLERİ KATILDI. KARDEŞ OKUL ÖĞRENCİLERİ TİYATRO GÖSTERİSİNDEN SONRA HAYLAZ EĞLENCE MERKEZİNDE EĞELENDİLER VE AKABİNDE KAHTA GAP ANADOLU LİSESİ PANSİYONUNDA ORGANİZE EDİLEN YEMEĞE KATILDILAR. BU ORGANİZYASYONDA EMEĞİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM  MÜDÜRÜMÜZ SAYIN LÜTFÜ BAŞLİ,KAHTA GAP ANADOLU MÜDÜRÜ SAYIN ERDAL KORKUT VE DİĞER OKUL MÜDÜRLERİNE EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

Okul rehberlik öğretmenimiz İsmail KARATAŞ tarafından velilerimize anne baba tutumları konulu seminer verildi. Seminerde velilerle sağlıklı ve sağlıklı olmayan anne baba tutumlarıyla ilgili bilgiler verildi.

Şbt

Ock

OKULUMUZ KAHTA İLÇE DİYANET İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İLE ORTAK PILANAN BİR GEZİ SEBEBİYLE KAHTA ULU CAMİSİNE ZİYERETTE BULUNDU

Ock

OKULUMUZDA DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ KAPSAMINDA UZMAN YAZARLAR HİLAL VE İSMET YILMAZ ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUP HİKAYE ŞARKI MASAL GİBİ ETKİNLİKLERDE BULUNDU.

Ock

OKULUMUZ KAHTA BELEDİYE ARAÇLARIYLA KAHTA BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİNE GİDEREK  SİNEMA İZLEDİ

Ara

Kahta Zini Abdullah AslanAnaokulu öğrencileri Mirza Bademcilik veDr.Nar fabrikasını gezdi

KahtaZini Abdullah AslanAnaokulu, yerli malı haftasını coşkuyla kutlamak amacıyla OSB dekiMirza bademcilik ve Dr.nar Fabrikası'nı ziyaret etti.

ahta Zini Abdullah AslanAnaokulu, yerli malı haftasını coşkuyla kutlamak amacıyla OSB deki badem ve nar Fabrikası'nı ziyaret etti.Öğrencilere özel olarak düzenlenen gezi programı kapsamında, Kahta'nın yerel ürünü olan badem ve nar  suyunun, tanıtımı ve sağlık açısından önemi detaylı bir şekilde anlatıldı.

Badem ve Nar fabrikalarının sahipleri öğrencilere özel olarak ayrılan bölümde yıkama, ayıklama ve eleme süreçlerini detaylı bir şekilde açıkladılar. Çocuklar, badem ve narın nasıl işlendiğini ve üretildiği süreçleri büyük bir merak ve heyecanla izlediler. Badem ve nar suyunun soframıza gelene kadar geçirdiği emek dolu yolculuk, öğrenciler tarafından dikkatle takip edildi.

Fabrika gezisinin ardından fabrika sahipleri  tarafından özel olarak hazırlanan badem ,nar suyu ve lokum hediye edildi. Kahta Zini Abdullah AslanAnaokulu müdürü Murat ARDIÇbadem ve narın  değerini bu güzel şekilde anlatan fabrika sahiplerine teşekkür ederek, düşünceli hediyeler için minnettarlığını dile getirdi.

Ara

Rehber Öğretmenimiz tarafından velilere 3-6 yaş arası gelişim dönemi özellikleri konulu seminer verildi.